Yleiset sopimusehdot

Tältä sivulta löydät yleiset sopimusehtomme, joita sovelletaan osoitteessa www.laurie.fi tapahtuvaan verkkokaupankäyntiin. LauRie A/S on tanskalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus kestävien ja mukavien vaatteiden myynnistä laatutietoisille naisille.

LauRie myy tuotteita Suomessa asuville yksityishenkilöille. Asiakas sitoutuu aina tilauksen tehdessään kulloinkin voimassa oleviin sopimusehtoihin. Sopimusehdot tulee aina hyväksyä tilausjärjestelmässä ennen tilauksen tekemistä.

Kyseisiä asiakkaan hyväksymiä ehtoja noudatetaan osapuolten välillä aina kaupan loppuun vientiin saakka eikä LauRiella ole oikeutta muuttaa näitä ehtoja kyseisellä ajalla.

Nämä sopimusehdot ovat nähtävillä osoitteessa www.laurie.fi.

Yrityksen yhteystiedot:
COZE AARHUS A/S
Sindalsvej 33-35
8240 Risskov
Denmark
Organisaationumero (CVR): 14332340

Palautusosoite:
COZE AARHUS A/S
Mrk.: LauRie
Sindalsvej 33-35
8240 Risskov
Denmark

Asiakaspalvelu:
Sähköposti: asiakaspalvelu@laurie.fi
Puhelinnumero: 09 4245 4192 (ma-pe 10:00-16:00)

1. Tilaaminen

LauRien verkkokaupasta voit tilata tuotteita helposti ja turvallisesti. Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ne kassalla. Tilauksen vahvistaminen tapahtuu kassalla tilauksen viimeisessä vaiheessa. Tämän jälkeen velvollisuutenasi on maksaa tilaus.

Tilauksen maksettuasi saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistus sisältää tärkeää tietoa tilauksestasi, joka sinun tulee säilyttää.

Aikaisempien tilausten tiedot eivät ole nähtävissä verkkokaupassa. Jos haluat saada kopion tilausvahvistuksestasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tilauksen peruuttaminen
Jos haluat peruuttaa tilauksesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme mahdollisimman pian. Huomaathan, että voit perua tilauksen vain ennen sen käsittelyä/lähettämistä.

Hinnat ja maksut

Kaikki hinnat ilmoitetaan euroina (EUR), ja hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron (nyt 24 %), mutta eivät toimituskuluja. LauRie pidättää itsellään oikeuden muuttaa sivuston tuotteita, teknisiä tietoja sekä hintoja.

3. Maksaminen

LauRien verkkokaupassa voit maksaa ostoksesi maksu- ja luottokorteilla.

Maksuista huolehtii Altapay, jolla on VISA- ja Mastercard-yhtiöiden PCI DSS -sertifikaatti. PCI DSS -standardi (Payment Card Industry Data Security Standard) määrittelee korttimaksun turvallisuuden teknisten vaatimusten minimitason, ja sillä pyritään parantamaan tietoturvallisuutta maksuratkaisujen toimittajien keskuudessa.

Korttimaksu
LauRien verkkokaupassa voit maksaa ostoksesi VISA- ja Mastercard-korteilla. Maksu varataan kortilta tilauksen teon yhteydessä, mutta veloitetaan vasta kun tilauksesi lähetään varastoltamme. Kaikki tietoliikenne on SSL-salattua, joten korttisi tiedot lähetetään salattuina suojatun yhteyden kautta.

4. Toimitus

Tilauksesi toimitetaan GSL:n lähimpään noutopisteeseen, joka on usein postinumerosi mukainen lähiposti. Noutopisteen tiedot löytyvät sinulle toimitettavasta saapumisilmoituksesta tai Postin seurannasta Postin seurantanumeroa käyttämällä.

Voit seurata tilauksesi kulkua seurantatunnuksella, joka lähetetään sähköpostiisi tilauksen tekemisen jälkeen. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä jätetyt tilaukset lähetetään yleensä seuraavana arkipäivänä.

Toimitusaika
Normaali toimitusaikamme on 4-6 arkipäivää tilauksen lähettämisestä. Arkisin ennen klo 12:00 tehdyt tilaukset lähetetään yleensä samana päivänä.

Toimitusmaksu
Kaikkiin tilauksiin lisätään 9,95 euron (EUR) toimituskulut (sis. alv.).

Saamatta jääneet tuotteet
Mikäli toimitus ei vastaa tilausvahvistuksessa annettua kuvausta, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@laurie.fi tai soittamalla numeroon 09 4245 4192. Tutkimme tapauksen mahdollisimman nopeasti. Mikäli toimituksessa on tapahtunut virhe, lähetämme sinulle oikean tuotteen tai palautamme maksusi tilanteesta riippuen. Asiakas ei tällaisissa tapauksissa vastaa mahdollisista palautuskustannuksista ja uuden tuotteen toimituskustannuksista.

Myöhästynyt toimitus
Mikäli toimitus on myöhästynyt asiakkaan kannalta merkittävällä tavalla, on hänellä oikeus purkaa ostosopimus ilman lisämaksua. LauRie ei vastaa myöhästymisestä eikä se ole velvollinen tarjoamaan vahingonkorvausta tai hyvitystä, mikäli myöhästyminen johtuu LauRiesta riippumattomista syistä, ellei siitä ole erikseen sovittu osapuolten kesken tai ellei voimassa oleva laki niin velvoita.

Kuljetuksesta aiheutuneet vahingot ja vaarat
LauRie vastaa tilauksestasi siihen asti, kunnes olet vastaanottanut toimitetun tilauksen. Mikäli vastaanottamasi lähetyksen paketti ja/tai tuote on selvästi vahingoittunut, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme pikimmiten sähköpostitse tai puhelimitse.

Tuotetta palauttaessasi olet asiakkaana vastuussa lähettämistäsi tuotteista. Siksi kehotamme sinua valitsemaan lähetystavan, joka tekee mahdollistaa lähetyksen jäljittämisen.

5. Peruutussoikeus ja palautukset

14 päivän palautusoikeus
Yksityisasiakkaana sinulla on aina 14 vuorokauden palautusoikeus siitä päivästä lähtien, jona olet vastaanottanut tilauksesi. Kuluttajansuojalain mukaan palautusoikeus koskee myyntikelpoisia ja käyttämättömiä tuotteita. Voit tutustua tuotteeseen kotonasi samalla tavalla kuin kokeilisit sitä fyysisessä myymälässä. Hintalappuja ja muita merkkejä ei saa poistaa. Jos tuotetta on käytetty tätä enemmän, katsomme tuotteen olevan myyntikelvoton emmekä voi palautuksen yhteydessä hyvittää enää tuotteen koko hintaa.

Jos haluat palauttaa tuotteen, sinun on ilmoitettava siitä LauRien asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Täytä tilauksen mukana toimitettu palautuslomake ja lähetä se palautettavan tuotteen mukana. Voit tulostaa lomakkeen halutessasi myös tästä.

Tuote on lähetettävä takaisin LauRielle 14 vuorokauden kuluessa peruutusilmoituksen tekemisestä. Asiakkaana sinä vastaat palautuksen toimituskustannuksista sekä siitä, että tuote saapuu verkkokaupalle vahingoittumattomana. Sinun tulee siksi paketoida tuote tavalla, joka varmistaa, ettei tuote vahingoitu kuljetuksen aikana. Suosittelemme, että lähetät tuotteen sen alkuperäispakkauksessa.

Palautusosoite

Lähetä palautettava tuote tähän osoitteeseen:
COZE AARHUS A/S
Mrk.: LauRie
Sindalsvej 33-35
8240 Risskov
Denmark

Emme ota vastaan postiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Vaihto
Emme vaihda automaattisesti palautettuja tuotteita toisiin. Jos haluat vaihtaa tuotteen, sinun on palautettava alkuperäinen tuote ja tehtävä sen jälkeen uusi tilaus verkkokaupassamme.

Arvonalennusvähennys
Mikäli palauttamasi tuotteiden kunto on heikentynyt tavalla, joka tekee niistä myyntikelvottomia, voi LauRie vähentää arvonalennuksen palautettavasta maksusta tai kieltäytyä palauttamasta maksuasi riippuen vahingon laajuudesta. Tämä määritellään aina tapauskohtaisesti.

Takaisinmaksu
Vastaanotettuamme ja käsiteltyämme peruutuksesi palautamme tuotteista maksamasi summan takaisin viimeistään 14 vuorokauden kuluessa palautusilmoituksen tekemisestä. Palautamme myös edullisimman vakiotoimitustavan mukaiset kulut. Voimme pidättäytyä maksun palauttamisesta, kunnes olemme vastaanottaneet palautuksen. 

Palautettava summa maksetaan aina alkuperäisen tilauksen yhteydessä käytetyllä maksutavalla.

6. Reklamaatiot ja takuu

Reklamaatio-oikeus
Yksityisasiakkaana sinulla on oikeus reklamoida virheellisestä tuotteesta verkkokaupalle. Valitusoikeus koskee alkuperäisvikoja, kuljetusvahinkoja sekä tuotteita, jotka poikkeavat siitä, mitä on sovittu asiakkaan ja LauRien välillä, tai muuten osoitettavia virheitä. LauRie vapautuu takuuvastuusta, mikäli tuotteen huonontuminen tai rikkoutuminen johtuu tavaran vääränlaisesta käytöstä, tapaturmasta tai muista ostajan puolella tapahtuvista seikoista. Tällöin ostaja vastaa tuotteen mahdollisesta korjauksesta.

Virheen ilmettyä sinun tulee aina reklamoida tuotteesta kohtuullisen ajan kuluessa, mahdollisimman pian ja ilman tarpeetonta viivästystä. Kaksi (2) kuukautta virheen havaitsemisesta katsotaan aina kohtuulliseksi ilmoitusajaksi.

Mikäli reklamoit virheellisestä tuotteesta, kun tuotteen vastaanottamisesta on kulunut kuusi (6) kuukautta, sinun on pystyttävä osoittamaan, että kyseessä on alkuperäisvika. 

Ennen viallisen tuotteen palautusta edellytämme, että lähetät meille sähköpostitse valokuvan virheestä, virheen kuvauksen sekä tilausnumerosi. Asiakaspalvelusta saat myös tarkemmat ohjeet siitä, kuinka reklamaatioprosessi etenee.

Yhteystiedot reklamaatioasioissa
Sähköposti: asiakaspalvelu@laurie.fi 
Puhelin: 09 4245 4192

Valittaminen
Jos haluat tehdä valituksen tekemästäsi kaupasta, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@laurie.fi
Mikäli sovitteluratkaisua ei löydy, asiakkaalla on oikeus ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan ja antaa sopimuksesta syntyvät ristiriidat veloituksetta kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Kuluttajaneuvonnan yhteystiedot: http://www.kkv.fi/yhteystiedot/

7. Varaukset

LauRie pidättää oikeuden perua sopimuksen ilman, että tästä voidaan vaatia hyvitystä, mikäli asiakas on tehnyt ostoksen vilpillisessä mielessä perustuen sellaisiin verkkokaupassa annettuihin virheellisiin tietoihin, jotka asiakas tunsi tai jotka olivat selvästi virheellisiä. Tällaisiin virheellisiin tietoihin sisältyvät tuotteiden hintaa tai määrää koskevat virheelliset tiedot.

Mikäli osoitteessa Laurie.fi annetut tiedot poikkeavat muissa julkaisuissa annetuista tiedoista, on verkkokaupassa annetuilla tiedoilla etusija.

8. Force Majeure

LauRiella on oikeus olla täyttämättä tämän sopimuksen velvoitteita tilanteissa, joille LauRie ei ole mahtanut mitään tai joita LauRie ei voinut ennustaa tai ohittaa. Tämä koskee mm. viranomaistoimintaa tai -laiminlyöntejä, uutta tai muutettua lainsäädäntöä, työselkkausta, sotaa tai sodan uhkaa, tulipaloa, räjähdystä, tulvaa, luonnonkatastrofia tai suuronnettomuutta.

9. Henkilötietojen käsittely ja yksityisyys

Eräät henkilötiedot sekä osoitteessa www.laurie.fi tehdyt ostotapahtumat tallennetaan ja käsitellään LauRien toimesta Henkilötietolain mukaisesti. LauRie tarvitsee näitä tietoja suorittaakseen oman osansa sopimuksesta asiakkaan kanssa. 

Lue lisää Tietosuojakäytännöstämme täällä.

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:
COZE AARHUS A/S
Mrk.: LauRie
Sindalsvej 33-35
8240 Risskov
Denmark

10. Evästeet (Cookies)

LauRie.fi-sivustolla käytetään evästeitä, jotka mm. tukevat verkkosivuston toimintaa ja keräävät tietoa asiakkaan toiminnasta verkkosivustolla. Eväste ei ole ohjelma, eikä se voi sisältää tai välittää viruksia tai lukea tietokoneessa olevia tietoja. Se vain lähettää verkkokaupalle anonyymisti tietoja esimerkiksi vierailuajankohdasta ja vierailun kestosta. 

Evästeitä käytetään osoitteessa www.laurie.fi seuraaviin tarkoituksiin:

- Tiedon kerääminen asiakkaan toiminnasta verkkosivustolla. Evästeet keräävät tietoa selaimesta, vierailun kestosta, avatuista sivuista jne. Tietoja käytetään ainoastaan tilastollisiin tarkoituksiin. Yksittäiseen käyttäjään liittyviä tietoja ei ole mahdollista jäljittää tai tallentaa.
- Kotisivun toiminnan ja designin parantamiseksi verkkosivustolla testataan kaiken aikaa uutta designia ja grafiikkaa. Evästeiden avulla määritellään, näytetäänkö sivustolla tehtyjä muutoksia sattumanvaraisesti valitulle vierailijalle.
- Tracking-evästeet keräävät tietoa vierailijan käytöksestä sivustolla. Niiden avulla yksittäiselle käyttäjälle voidaan näyttää hänelle olennaista sisältöjä, kuten tiettyjä tuotteita tai mainoksia.

LauRien lisäksi Googlella ja Facebookilla on pääsy yllä kuvattuihin tietoihin.

Vierailemalla ja tekemällä ostoksia LauRien verkkokaupassa hyväksyt yllä kuvattujen evästeiden käytön. Jos haluat estää evästeiden käytön koneessasi, voit muuttaa selaimen asetuksia. Voit myös poistaa jo tallennetut evästeet.

11. Muuta

Immateriaalioikeudet, logot ja tuotemerkit
Kaikki LauRien verkkokaupassa julkaistut materiaalit mukaan lukien logot, ohjelmat, tuotemerkit, tekstit ja kuvat ovat immateriaalioikeuden suojaamia. Tämä tarkoittaa, ettei mitään materiaalia saa kopioida, käyttää tai siirtää kolmannelle osapuolelle ilman oikeudenhaltijan suostumusta. Mahdolliset väärinkäytökset johtavat syytteisiin.

Tuotekuvien värintoisto
Emme voi taata, että tuotekuvien värintoisto vastaa täysin tuotteen luonnollisia värejä, sillä värintoisto vaihtelee eri näyttöjen asetuksista riippuen.

Riidat
Riidat LauRien verkkokaupan ja asiakkaiden välillä käsitellään lainmukaisessa tuomioistuimessa.