Tietosuojakäytäntö

Eväste- ja tietosuojakäytäntö

Keräämme tietoja kaikista verkkosivuille LauRie.fi tehdyistä vierailuista. Käytämme kerättyjä tietoja käyttäjäkokemusten kehittämiseen, arvioidaksemme yksittäisten LauRie.fi –sivuilla olevien elementtien käyttöä sekä markkinointitarkoituksiin.  

Tästä eväste- ja tietosuojakäytännöstä voit lukea mitä tietoja keräämme, miten käsittelemme kerätyt tiedot, mihin tarkoituksiin tiedot on kerätty, kenellä on pääsy tietoihin ja kuinka voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää evästeistä tai tietosuojakäytännöstämme. 

LauRie.fi:n tietojen keräys tapahtuu ajankohtaista lainsäädäntöä sekä EU:n tietosuoja-asetusta noudattaen. 

LauRie.fi rekisteröi automaattisesti IP-osoitteesi ja selaukseesi liikkuvat tiedot. Rekisteröimme myös sen, jos kirjaudut sisään tai tilaat uutiskirjeemme, jotta vierailusi olisi ensi kerralla entistä sujuvampi. 

Käytämme tähän työkaluja, kuten Google Analytics –ohjelmaa, jotka auttavat meitä keräämään tilastotietoja LauRie.fi:n käytöstä, auttaen meitä tarjoamaan sinulle paremman kokemuksen.

LauRie.fi kerää vierailijoiden tietoja seuraavista lähteistä: 

  • Evästeistä vieraillessasi sivustoillamme, esim. IP-osoitteesi, maa, tarkastamasi sivut, tarkastamasi luokat, kommunikaatio kanssamme, klikkaukset ja haut. 
  • Ostotapahtumista, esim. demografiset tiedot, syöttämäsi sähköpostiosoite, maksutiedot, tilatut tuotteet, tilaustiedot, mahdolliset alennukset, merkit ja aikavälit ostotapahtumien välillä. Tämä sisältää ostotapahtumiin liittyvät sähköpostit, esim. tilausvahvistukset, toimitusvahvistukset ja hyvitysvahvistukset. 
  • Vierailijoiden toiminnasta ja vuorovaikutuksesta kommunikointimme kanssa (sähköposti, posti, puhelut), esim. avausnopeus, klikkausnopeus, viestin lukemiseen käytetty aika, lähettäjän domain, sähköpostiasiakkuuden tyyppi. 
  • Käyttäjiltä, jotka antavat tietoja itsestään, esim. antaessaan tietoja käyttäjäprofiileissa.
  • Kolmansien osapuolten tarjoamista luottoluokitustiedoista.


Keräämme tietoja seuraavista syistä: 

  • Vastuu. Keräämme tietoja täyttääksemme vastuumme asiakkaillemme, esim. ostoksiin, laskutukseen ja asiakaspalveluun liittyen.   
  • Asiakaspalvelu. Keräämme tietoja, jotta voimme tarjota asiakaspalvelua sähköpostitse ja puhelimitse ja vastata asiakkaiden kysymyksiin heidän tilauksiin tai entisisiin tilauksiin liittyen, korjata virheitä ja antaa ohjeita. 
  • Markkinointi. Keräämme tietoja tarjotaksemme inspiraatiota, tuotetarjouksia/palveluita sekä henkilökohtaisia suosituksia verkossa, sähköpostitse, puhelimitse tai kolmansien osapuolten markkinoinnin kautta. 
  • Asiakaskokemus. Keräämme tietoja kehittääksemme asiakkaiden kanssakäymistä LauRie:n kanssa, esim. yksilöllistämällä LauRie.fi –verkkosivuja tai kehittämällä uusia ominaisuuksia, palveluita ja tuotteita. Tähän sisältyy verkkosivujemme ja sen hallinnan ja turvallisuuden hallinnointi, ylläpito ja suojaaminen. Kun vierailet sivustollamme, annat suostumuksesi koottujen tilastotietojen keräämiseen verkkosivujen käytöstä ja ostoista. Keräämme tiedot, jotta voisimme paremmin ymmärtää asiakkaiden mieltymykset. 
  • Petosten ja muiden riskien esto. Keräämme tietoja, ennaltaehkäistäksemme petoksia ja tehdäksemme riskianalyyseja. 
  • Lainsäädäntö. Keräämme tietoja noudattaaksemme voimassaolevaa lainsäädäntöä. 

Profilointi

LauRie luo yksilölliset asiakasprofiilit kaikista tietolähteistä kerättyihin tietoihin perustuen. Tähän sisältyy esim. vierailijan selauskäyttäytyminen ja ostot sekä itse syöttämät tiedot (esim. suosikeiksi merkatut merkit ja tuotteet). Yhdistämme tiedot ja käsittelemme ne, jotta voimme parantaa asiakaskokemusta tarjoamalla yksilöllistettyjä tarjouksia ja palveluja sekä määritelläksemme viestintämme tiheyden. 

Meiltä vastaanottamasi sähköpostit yksilöllistetään sinulle sopiviksi tietojesi, selauskäyttäytymisesi, ostostapahtumiesi ja vuorovaikutuksiesi perustalta. 

Kerättyjen tietojen säilytysaika
Säilytämme tietoja vain niin pitkään, kuin tarpeellista yllämainittujen tarkoitusten toteuttamiseen tai niin pitkään kuin laki velvoittaa. Kerätyt henkilötiedot poistetaan tämän ajan jälkeen. Laskut säilytetään Tanskan kirjanpitolaita noudattaen ja asiakasklubitietoja säilytetään 36 kuukauden ajan viimeisimmästä toiminnasta laskettuna.
  
Muutokset tietosuojakäytäntöömme
Tietosuojaa koskevaa käytäntöämme saattaa olla tarpeellista muuttaa. Ajankohtainen versio käytännöstämme löytyy aina verkkosivuiltamme. Tiedotamme kaikista tärkeistä tietosuojakäytäntöämme koskevista muutoksista, esim. muutoksista tietojen keruun tarkoituksiin, rekisterinpitäjämuutoksista tai muutoksista oikeuksiisi. 
Mitä evästeet ovat? 

Tietokoneellesi tallennetaan evästeitä, kun vierailet LauRie.fi –verkkosivuilla. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka auttaa meitä tunnistamaan tietokoneesi, kun palaat sivulle uudestaan. Arkaluontoisia henkilötietoja ei tallenneta evästeillemme. 

Käytännössä kaikki verkkosivut hyödyntävät evästeitä. Ne tallennetaan tietokoneellesi sinun etuasi ajatellen, sillä ne auttavat analysoimaan, kuinka verkkosivuja käytetään ja täten niiden antamia tietoja voidaan käyttää käyttäjäkokemuksen kehittämiseen. 

Evästeiden sisältämät tiedot lähetetään selaimestasi verkkopalvelimellesi ja sisältävät esim. käyttäjäasetuksesi, kirjautumistietosi ja tietoja siitä, kuinka sivuja käytetään. 

Miten verkkosivusto LauRie.fi hyödyntää evästeitä? 

Selaus
Keräämme tietoja aina, kun vierailet sivustolla LauRie.fi. Käytämme kerättyjä tietoja käyttäjäkokemuksen kehittämiseen, arvioidaksemme verkkosivujemme yksittäisten elementtien käyttöä sekä markkinointitarkoituksiin. 

Saatat vastaanottaa selaukseesi perustuvia palvelusähköposteja
LauRie kerää tietoja selauskäyttäytymisesi pohjalta (esim. mitä tuotteita tai tuotekategorioita selaat). Tietojen keräys tapahtuu, jotta voimme tarjota sinulle sopivampia tuotteita ja tarjouksia. Jos esimerkiksi lisäät ostoskoriisi tuotteen, mutta et vie tilausta loppuun, saatat vastaanottaa palvelusähköpostin, jossa muistutamme sinua ostoskorissasi olevista tuotteista. Jos et halua vastaanottaa näitä viestejä, tulee sinun peruuttaa uutiskirjetilauksesi. Voit peruuttaa tilauksen uutiskirjeen loppuosasta löytyvän linkin kautta. 

Analyyttiset työkalut
Käytämme tietojen käsittelyyn erilaisia työkaluja, kuten Google Analytics –ohjelmaa, joka auttaa meitä keräämään tilatotietoja LauRie.fi:n käytöstä ja täten kehittämään käyttäjäkokemuksia.
Käytämme evästeitä demografisten tilastotietojen luomiseksi, jotta saisimme selville ketä verkkosivustojamme käyttää.  Tämä auttaa meitä muokkaamaan ja luomaan sisältöä, joka vastaa sinun ja muiden vierailijoiden mielenkiinnon kohteita ja toiveita. Lue alta, mihin tarkoituksiin köytämme evästeitä LauRie.fi:ssä. 

Kolmansien osapuolten evästeet
LauRie.fi hyödyntää useita kolmansien osapuolten palveluita. Joskus nämä palvelut käyttävät evästeitä. Voit estää kolmansien osapuolten evästeet seuraamalla tätä linkkiä: http://www.youronlinechoices.com/fi/omat-mainokset 
Kolmansien osapuolten evästeitä käytetään muun muassa LauRie.fi vierailuusi liittyvien tilastotietojen keräystarkoituksessa. Käytämme evästeitä nähdäksemme esim. mitä sivuja selaat ja kuinka kauan selaat niitä. Tähän tarkoitukseen käytämme Googlen tarjoamaa Google Analytics –ohjelmaa. 
Voit estää Google Analytics –ohjelman käytön täältä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Varmistaaksemme, että uutiskirjeemme eivät päädy roskapostikansioon, seuraamme ja analysoimme lähettämiemme viestien toimitusta.  Käytämme tähän tarkoitukseen kolmannen osapuolen ohjelmaa. 

Markkinointi/Uudelleenkohdentaminen

LauRie.fi tekee yhteistyötä ulkopuolisten yritysten kanssa varmistaakseen, että sinulle näytetään vain oleellisia mainoksia. Tähän tarkoitukseen käytämme seuraavia palveluntarjoajia: Facebook, Instagram ja Google. Mikäli et halua nähdä tämänlaista mainontaa, voit poistaa evästeesi seuraamalla kohdan ”Miten estän evästeiden käytön?” ohjeet. 

LauRie.fi -verkkosivut sisältävät kolmansien osapuolten laajennuksia kuten ’Facebook Suosittele’, ’Facebook Tykkää’ tai ’Google+’. Kolmansien osapuolten laajennukset tarkoittavat, että laajennuksen omistaja (kuten Facebook tai Google) vastaanottaa teknisiä tietoja selaimestasi, IP-osoitteestasi ja siitä, millä LauRie.fi:n sivuilla vierailet. Kolmas osapuoli käsittelee keräämänsä tiedot ja on täten meidän hallinnan ulkopuolella, tehden siitä sinun ja kolmannen osapuolen välisen asian. 

LauRie.fi käyttää yllämainittuja laajennuksia voidakseen tarjota vierailijoilleen suoran linkin sosiaalisen median profiileihimme.
 
Ominaisuudet
Sivustojemme eri ominaisuudet vaativat useampia teknisiä evästeitä toimiakseen. Nämä evästeet tallennetaan, kun kirjaudut sisään LauRie.fi:ssä. Käytämme evästeitä myös, jotta voimme tallentaa ostoskorisi sisällön, suosikkisi yms. 

Miten estän evästeiden käytön? 
Sinun on mahdollista estää kaikki evästeet, poistaa jo tallennetut evästeet ja voit myös valita, että sinua varoitetaan aina ennen kuin eväste tallennetaan tietokoneellesi. 

Suosittelemme, että luet evästekäytäntömme perusteellisesti ja että luet myös muiden sivustojen evästeiden käytöstä, ennen kuin harkitset muutosten tekemistä evästeasetuksiisi. 

Evästeasetusten muuttaminen voi johtaa huonontuneeseen käyttäjäkokemukseen vieraillessasi meidän tai muiden sivuilla. 

Huomioithan, että estäessäsi evästeiden käytön, kaikki sivustojemme ominaisuudet eivät välttämättä toimi. 

Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/en-gb/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Safari:
https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Oikeutesi LauRie.fi:n rekisteröityneenä

Sinulla on pääsyoikeus sinusta keräämiimme tietoihin. Sinulla on oikeus pyytää tietojen oikaisua, poistoa tai käsittelyn rajoitusta.  Sinulla on myös oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä ja jos vastustuksesi on perusteltu, henkilötietosi poistetaan tai estetään. 

Ota yhteyttä
Jos haluat pyytää sinusta kerättyjen tietojen päivittämistä, oikaisua tai poistoa, pyydämme että otat yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@laurie.fi. 

Valitukset
Jos haluat tehdä henkilötietojesi käsittelyä koskevan valituksen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@laurie.fi. Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuun: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki. 
Voimme kieltäytyä toistuvista, ilman oleellista syytä tehdyistä pyynnöistä, joiden täytäntöön tarvitsisimme kohtuuttoman suuria teknisiä toimenpiteitä (esim. uuden ohjelman kehittämistä tai huomattavien muutosten tekemistä olemassa oleviin käytäntöihimme) tai jotka vaikuttaisivat muista henkilöistä kerättyihin tietoihin. Kaikki tätä koskevat kyselyt tulee osoittaa asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@laurie.fi.

Henkilötietojen suojaus
Laissa määrätään, että henkilötiedot tulee tallentaa turvallisesti ja luottamuksellisesti. LauRie.fi säilyttää henkilötietosi korkean turvatason omaavilla palvelimilla, jotka sijaitsevat valvotuissa tiloissa. Tarkistamme säännöllisin väliajoin, että käyttäjiemme tiedot käsitellään turvallisesti ja oikeuksiasi kunnioittaen. Emme pysty kuitenkaan takaamaan, että tiedonsiirrot verkossa ovat 100% turvallisia. Tämä tarkoittaa sitä, että on aina olemassa riski sille, että luvattomat osapuolet pääsevät käsiksi sinusta tallennettuihin tietoihin. Kun annat itsestäsi tietoja, teet sen omalla vastuullasi. 
Henkilötietoja poistetaan tai tehdään anonyymiksi, kun niitä ei enää tarvita niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. 
Internetin nopea kehitys merkitsee sitä, että muutosten tekeminen tietosuojakäytäntöön saattaa olla välttämätöntä. Pidätämme oikeuden päivittää ja muuttaa nykyisiä käytäntöjämme. Mikäli teemme muutoksia, päivitämme tietysti ”viimeksi päivitetty” –päivämäärän. Mikäli muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme niistä näkyvästi verkkosivuillamme. 

Ota yhteyttä: 
Sähköposti: asiakaspalvelu@laurie.fi
Puhelinumero: 09 4245 4192
Osoite:
COZE AARHUS A/S
Att: LauRie Webshop
Sindalsvej 33-35
DK-8240 Risskov

Versio 1 – elokuu 2018