Sertifikaatteja siellä ja sertifikaatteja täällä

Ahdistaako jo, kun vain kuulet sanan sertifikaatti? Tekeekö mieli siirtää niihin perehtymistä vähän myöhemmäksi? Erittäin todennäköistä. Ymmärrämme täysin, miltä sinusta tuntuu, koska nykyisin on olemassa niin monia erilaisia sertifikaatteja. Mutta kun vaatteista puhutaan, niin kyse on samalla sinun ihostasi, terveydestäsi ja ympäristöstäsi! Tässä siis tiivistelmä muoti- ja vaatealan kahdesta tärkeimmästä sertifikaatista, jotka ovat Öko-Tex® ja pohjoismainen joutsenmerkki.

Öko-Tex®-sertifikaatti tarkoittaa, ettei vaatteesi sisällä YHTÄÄN haitallisia kemikaaleja. Tämä ei koske vain kangasta vaan lankoja, nappeja, vetoketjuja ja niin edelleen. Yleisesti ottaen MISSÄÄN Öko-Tex®-sertifioitujen vaatteiden ”ainesosissa” ei ole käytetty mahdollisesti haitallisia kemikaaleja. Jos elät mieluiten joutumatta tekemisiin haitallisten kemikaalien kanssa, etsi vaatteita, joissa on Öko-Tex®-merkki.

Pohjoismainen joutsenmerkki menee vielä pidemmälle. Haitallisten kemikaalien välttämisen lisäksi tämä sertifiointi tarkoittaa, että vaatteen tuotantoprosessin ympäristövaikutus on tavallista pienempi ja valmistavien työntekijöiden työoloja on parannettu. Pohjoismainen joutsenmerkki on siis sertifikaattien ”Rolls Royce”, jossa on ajateltu ihan kaikkea tuotteeseen liittyvää.

Psst... Tiesitkö muuten, että olimme ensimmäinen Öko-Tex®-sertifioitu naisten vaatemerkki Pohjoismaissa? Eikä vastuullisuustyömme tietenkään siihen ole jäänyt – lanseerasimme vastikään joutsenmerkityt LauRie-housut!

Shop now

You can use this element to add a quote, content...